• Neeltje van Triest

Buurzaamheidsprijs voor het Heerenlogement

MAURIK Het Heerenlogement in Beusichem is winnaar van de Buurzaamheidsprijs 2018. Het is het eerste lustrum van de Buurzaamheidsprijs, een prijs voor initiatieven die bijdragen aan de participatie en leefbaarheid op de terreinen van zorg, welzijn, vrije tijd, sport, cultuur en veiligheid in de gemeente Buren. De hoofdprijs bedraagt € 750 en de twee andere genomineerden ontvangen € 250.

Burgemeester Jan de Boer sprak tijdens de uitreiking van de prijs lovende woorden. ,,Het Heerenlogement is een klein theater waar 'grote namen' optreden. Cabaretiers als Youp van 't Hek en Lenette van Dongen weten het theater voor hun try-outs feilloos te vinden. Er zijn ook veel zang- en dansvoorstellingen, al met al geniet het theater landelijk bekendheid. Volledig gerund door vrijwilligers, die brochures bezorgen, kaarten verkopen, licht en geluid regelen, het podium opbouwen, achter de bar staan en ga zo maar door. Dat alles onder de al vele jaren bezielende leiding van Tineke Holst als spin in het web, directeur en programmeur. Zij programmeert de 40 voorstellingen en nodigt artiesten thuis uit om te eten voorafgaande aan de voorstelling want een vrolijke gast is Tineke niet tot last'. Het Beusichemse theater is een culturele parel voor onze gemeente, die draait zonder subsidie, een terechte winnaar.''

De Vestigingscoaches van de Stichting Vluchtelingenwerk en Burenhulp Thuisadministratie van Welzijn Rivierstroom waren eveneens genomineerd.