• Tiel 15-01-2018 Fractie CDA gemeenteraadsverkiezingen 2018 Foto Raphael Drent

    Raphael Drent

CDA Fractievoorzitter Tom van Oostrom niet verkiesbaar voor gemeenteraad

TIEL De huidige fractievoorzitter van CDA Tiel, Tom van Oostrom, heeft zich niet verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart wordt gehouden.

Tom geeft aan dat hij na een zorgvuldige afweging tot de conclusie is gekomen dat hij voor zichzelf geen rol meer ziet in de gemeenteraad. Na 10 jaar raadslidmaatschap waarvan 8 jaar als fractievoorzitter voelt hij momenteel niet het enthousiasme en de uitdaging om nogmaals 4 jaar raadslid te zijn. ,,Het zijn van een goed raadslid kost heel veel tijd en energie en je moet er echt 100% voor willen gaan om er een succes van te maken. Neemt niet weg

dat ik altijd met heel veel plezier deze functie hebt uitgevoerd", aldus Tom. Tom is wel kandidaat voor het wethouderschap.

Tom is naast zijn functies als raadslid en fractievoorzitter onder andere ook plaatsvervanger voorzitter van de gemeenteraad, voorzitter van de commissie Ruimte en voorzitter van de raadswerkgroep 'Wonderschoon Tiel' voor de subwerkgroep Schoon. Tom is gekozen tot politicus van het jaar 2016.