Cheque voor Vrienden van Vrijthof

TIEL - Een fraaie cheque van € 3.277,60 is deze week door leden van het koor Mescalanza van de Dominicuskerk in Tiel feestelijk overhandigd aan het bestuur van de Stichting Vrienden van Vrijthof.

Het koor Mescalanza heeft in december met succes een kerstconcert gehouden, waar een vijftal koren samen met het KTVM uit Tiel voor ruim zevenhonderd bezoekers hebben opgetreden. De opbrengst van de catering, collecte en bijdrage van de Caritas werkgroep Tiel tijdens dit concert was bestemd voor Verpleeghuis Vrijthof.

De voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof, Lucien Tros en bestuurscollega Hansje Zellenrath (foto midden) waren blij verrast toen zij de cheque in ontvangst mochten nemen. De Vrienden stichting wil graag een nieuwe binnentuin inrichten voor de afdelingen waar bewoners met dementie verblijven. Lucien Tros: ,,De binnentuinen zijn zeer gedateerd en voldoen daardoor eigenlijk niet meer aan de norm van vandaag. De tuinen bieden voor de bewoners weinig impuls en inspiratie. Dat is jammer, want voor het contact met de buitenwereld en extra activiteiten in de buitenlucht zijn de bewoners nu juist van déze tuinen afhankelijk."

De Stichting Vrienden van Vrijthof zet zich in voor projecten ten behoeve van de bewoners van Verpleeghuis Vrijthof, waarvoor vanuit het reguliere verpleeghuisbudget geen ruimte bestaat. De Stichting heeft het binnentuin project geadopteerd en neemt verschillende initiatieven op het gebied van fundraising om de benodigde middelen te verkrijgen. Daarnaast zet de Stichting zich in om voor de bewoners uitstapjes en leuke evenementen te organiseren. ,,Daardoor laten we de zon wat vaker schijnen in Verpleeghuis Vrijthof", aldus Tros.

Donaties aan de Stichting Vrienden van Vrijthof zijn welkom op NL57 RABO 0362962650.