• NLdoet 11 en 12 maart 2016

College Tiel zet zich in voor NL Doet

TIEL Het Oranjefonds houdt 11 en 12 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Ook de Tielse burgemeester en wethouders zetten zich in voor NLdoet en gaan bij diverse vrijwilligersorganisaties aan de slag.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. NLdoet laat zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan het goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk het is om je vrijwillig in te zetten.

Activiteiten college NLdoet

Burgemeester Beenakker en wethouder Melissen helpen de vrijwilligers van het Hertenkamp bij het graven van een zandbak voor de lama en alpaca. Wethouder Verspuij werkt mee aan de opknapbeurt voor de tuin bij Wijkcentrum Westroijen. Wethouder Van Rhee-Oud Ammerveld gaat naar verzorgingshuis Lingewaarde om een sfeervol diner te verzorgen voor de buren van het verzorgingshuis. De genoemde activiteiten zijn allemaal op vrijdag 11 maart.

Wethouder Driessen bezoekt op beiden NL Doet-dagen alle klussen die in de gemeente uitgevoerd worden om de deelnemers zijn waardering voor hun inzet te tonen.

Veel inwoners van Tiel dragen al hun steentje bij tijdens NLdoet maar extra handen zijn nog steeds welkom. Op www.nldoet.nl staat een overzicht van alle klussen.