• Gemeente Tiel

Corry van Rhee waarnemend burgemeester West Maas en Waal

TIEL De Tielse wethouder Corry van Rhee-Oud Ammerveld is - ingaande op 19 juni - door de commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Clemens Cornielje, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente West Maas en Waal. De beëdiging vond plaats op vrijdag 19 mei

Het ambt van burgemeester in de gemeente West Maas en Waal is per 16 juni vacant na afscheid van burgemeester Thomas Steenkamp. De commissaris van de Koning heeft in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad West Maas en Waal besloten tot het benoemen van een waarnemend burgemeester tot aan de kroonbenoeming van de nieuwe burgemeester (verwachting voor kerstreces 2017).

Corry van Rhee-Oud Ammerveld (60 jaar, lid van de PvdA, wonende in Tiel) is sinds november 2009 wethouder in de gemeente Tiel. In deze periode is zij als voorzitter onder meer actief (geweest) bij de stuurgroep Logistieke Hotspot Rivierenland, industrieschap Medel, Werkzaak (organisatie werk en inkomen) en Lander (uitvoeringsbedrijf voor de wet sociale werkvoorziening).

Voor haar wethouderschap was zij 8 jaar actief als raadslid voor de PvdA in Tiel, waarvan 4 jaar als fractievoorzitter. Van 2003 tot 2009 was mevrouw Van Rhee consultant/interimmanager bij BMC werkzaam bij o.a. de gemeenten Utrecht, Alphen aan de Rijn en Amsterdam. Hiervoor was zij werkzaam als adjunct-directeur Vluchtelingen en Nieuwkomers Rivierenland. Van Rhee startte haar loopbaan bij de gemeentepolitie in Den Haag en Dordrecht.