• Berry de Keizer

Culinaire geheimen van Lek en Linge

TIEL Boeiende verhalen en succesvolle recepten van de beste restaurants en leveranciers uit de regio. Uit passie voor koken, de streek en haar producten. JCI Lek en Linge laat chef-koks en streekleveranciers komend najaar aan het woord in een kersvers, smaakvol kook- en verhalenboek: 'Culinaire geheimen van Lek en Linge'.

Het culinaire naslagwerk geeft een uniek inkijkje in de restaurants en bij hun leveranciers in relatie tot hun omgeving. Met aandacht voor bijzondere verhalen, geschiedenis, aantrekkelijke recepten en het gebruik van streekproducten. Smaakvol leesvoer voor wie zich afvraagt wat het verhaal is achter dat bekende restaurant - en wat het nou zo bijzonder maakt. En daarmee wordt een goed doel ondersteund.

Het boek is een initiatief van JCI Lek en Linge; een groep jonge, ambitieuze ondernemende mensen in de leeftijd tot 40 jaar. Zij willen zich persoonlijk ontwikkelen, hun netwerk uitbouwen en een bijdrage leveren aan positieve verandering in de samenleving door bij te dragen aan goede doelen. JCI Lek en Linge maakt deel uit van JCI Nederland (voorheen Junior Kamer), een wereldwijd opererende organisatie. Regionale 'kamers' organiseren ieder jaar een aantal fondswervingprojecten.

Zorgboerderij De Witte Schuur

De opbrengst van het boek gaat naar zorgboerderij De Witte Schuur in Culemborg. De boerderij biedt dagbesteding aan kinderen en volwassenen met een beperking in een beschermde en vertrouwde omgeving vanuit de rust en de ruimte van het platteland. De restaurants en streekleveranciers sponsoren dit goede doel door deelname aan het boek.

Thijs Magielse, lid JCI Lek en Linge: ,,Zorgboerderij De Witte Schuur doet, met beperkte financiële middelen, dankbaar werk. Het is mooi om te zien hoe mensen daar nieuwe dingen leren en er gekeken wordt vanuit hun mogelijkheden. JCI Lek en Linge draagt graag bij aan dit bijzondere lokale doel.''

Sponsoring

Om zoveel mogelijk geld om te halen voor het goede doel, wordt gekeken naar de mogelijkheden van sponsoring. Deze kan bestaan uit een financiële bijdrage of het verlenen van een dienst tegen kostprijs. Zo hebben een tekstschrijver (Michel Broekhuizen), een fotograaf (Richard Hartendorp) en een grafisch vormgever (Hetty Bevers) hun medewerking aan het project al toegezegd. Op dit moment zijn wij nog op zoek naar een bedrijf dat de boeken wil drukken.

Het boek komt in de tweede heft van dit jaar uit. Via het netwerk van de leden van JCI Lek en Linge worden op dit moment restaurants en streekleveranciers benaderd. Wie deel wil nemen aan dit boek kan zich nog aanmelden. Meer informatie is te vinden op www.culinairegeheimen.nl en https://www.facebook.com/culinairegeheimen. Mail voor vragen en aanmelding naar culinairegeheimen@jcilekenlinge.nl.

Foto: Projectteam vlnr: Bas Wajon, Hetty Bevers, Muri Kranendonk, Marith Vos, Thijs Magielse.