• Pixabay

D66 stelt vragen over vaccinatiegraad Tiel

TIEL De fractie van D66 Tiel heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de vaccinatiegraad van kinderen in Tiel. Vorig jaar al berichtte de Gelderlander dat uit onderzoek (RIVM) was gebleken dat het percentage kinderen dat ingeënt wordt, jaarlijks daalt.

D66 vraagt zich af of de volksgezondheid in de regio geen gevaar loopt als jaarlijks minder mensen hun kind laten vaccineren tegen besmettelijke ziekten. De partij constateert ook dat mensen verkeerd geïnformeerd worden, omdat er veel foutieve en ongecontroleerde informatie in de media en op internet voorbijkomt. D66 Tiel is vooral benieuwd naar de noodzaak en mogelijkheden van het college om, in samenspraak met bijvoorbeeld de GGD, zorgvuldige informatie te verstrekken.

D66-Tweede Kamerlid Rens Raemakers komt met een initiatiefwetsvoorstel om crèches en peuteropvangcentra de keus te laten of ze kinderen willen toelaten die niet deelnemen aan het rijksvaccinatieprogramma. Zo kunnen ouders die hun kinderen wel willen inenten hun baby's en peuters met een gerust hart naar de opvang brengen.

Op de Facebookpagina en de website van D66 Tiel (tiel.d66.nl) is de volledige brief met de vragen te lezen