• Tiel, 08 januari 2016
    WLP. Bij de bouw van het cultuurcentrum Westluidense Poort is een nieuwe fase ingegaan. Het water is weg gepompt en de kelder vloer wordt schoon en vlak gemaakt. De 130 cm dikke betonvloer is onder water gestort en hierop komt nog een constructie vloer voor de parkeergarage.
    Foto: Jan Bouwhuis.

    Foto Jan Bouwhuis

Daal af in de bouwput Westluidense Poort tijd Dag van de Bouw

TIEL Belangstellenden kunnen een keer afdalen in de 13 meter diepe bouwput van de Westluidense Poort in Tiel. Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 4 juni zet VolkerWessels de bouwhekken open voor het publiek.

Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn er regelmatig rondleidingen door de parkeergarage in aanbouw. Er zijn ook optredens van leerlingen van de Plantage en de bibliotheek verzorgt een aantal activiteiten. Kinderen kunnen zich daarnaast uitleven op een springkussen of in een echte kraanmachine zitten. Ook is er een kleine markt van een aantal ondernemers

uit de omgeving van de bouwlocatie.

De rondleiding is toegankelijk voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar onder begeleiding van een volwassene. Een volwassene mag maximaal 2 kinderen begeleiden. Het is onmogelijk met krukken, rollator of rolstoel aan de rondleiding deel te nemen.