De Drieslag kan verder

LIENDEN Bestemmingsplan 'Drieslag Lienden' is vorige week met een hamerslag in de Burense gemeenteraad vastgesteld. Hiermee kan de Jumbo de entree van de winkel omdraaien naar het terrein van de voormalige houthandel en is het mogelijk om een aantal andere winkels hier te vestigen.

 

Neeltje van Triest

@neeltjevt

 

Van Harn Dierenspeciaalzaak en supermarkt Jumbo hebben zich verenigd onder de noemer Drieslag Lienden en zich sterk gemaakt voor het uitbreiden van het aantal winkels op deze plaats. Het nieuwe winkelgebied is straks zo'n 3,5 hectare groot. Dit is inclusief de huidige parkeerterreinen en het huidige pand van de Jumbo. Het eerste initiatief tot de vorming van een nieuwe detailhandelsvoorziening in Lienden werd al in 2006 opgeworpen. Toen deze plannen te lang aanliepen, werd in 2012 een nieuwe plaats voor eventuele winkelconcentratie voorgesteld. De huidige hallen van Transportbedrijf Vonk aan de Provincialeweg in Lienden zouden het visitekaartje van Lienden en een regionale trekpleister kunnen worden. Na een moeizaam traject besloot de Burense gemeenteraad zich toch uit te spreken voor verdere ontwikkeling op het terrein ten zuiden van de huidige Jumbo.

Projectgroep De Drieslag werkt samen met Rialto Vastgoedontwikkeling B.V. aan de ontwikkeling deze nieuwe detailhandelsvoorziening. In het najaar van 2014 heeft de Burense gemeenteraad groen licht gegeven voor een bestemmingsplanwijziging om het nieuwe winkelcentrum te realiseren. Daar kwamen een aantal bezwaren op los, waardoor de daadwerkelijke voortgang voor de zoveelste keer op zich liet wachten. In januari van dit jaar lag er een uitspraak van de Raad van State en werden de Burense gemeenteraadsleden voor de zoveelste maal met een bestemmingsplanwijziging geconfronteerd. Hierin staat de verplichting om een overkapte laas- en losgelegenheid te realiseren, dat er alleen maar tussen 07.00 en 19.00 uur bevoorraad mag worden en dat de aanwezige steenuilen niet verstoord worden.In theorie is het mogelijk dat de omwonenden nogmaals in beroep gaan, maar dan alleen om de wijzigingen van het laatste bestemmingsplan te betwisten.