De Melodica's vullen drie avonden

RIJSWIJK Accordeonvereniging De Melodica's bestaat 55 jaar en deze club heeft al die jaren haar eigen broek opgehouden. De dirigent, zaalhuur en andere kosten worden met behulp van leden, donateurs en vrijwilligers allemaal door de vereniging zelf betaald. Ook de komende drie jubileumavonden waarmee het 55-jarig bestaan in de Ravenswaaijse Rozenhoek wordt gevierd zal de gemeente geen cent kosten.

Voorzitter Henny Ahlers: ,,We verheugen ons enorm op de gala-uitvoeringen op 14, 20 en 21 november. We zijn onder leiding van dirigent Peter van Riessen druk aan het repeteren en aan het oefenen. Alle drie de avonden zijn bijna vol. Op dit moment hebben we nog zo'n vijftien procent aan kaarten voor de verkoop liggen, de bezoekersaantallen lopen nog steeds op en iedere dag gaan er nog kaarten uit.''

Henny toont enthousiast een prachtige blauwe gala-jurk die de avonden een extra glamoureus karakter moet geven. En de mannen passen daar hun kleding ook op aan. Voor de gelegenheid is een compleet nieuw decor geschilderd dat slot Schönbrunn voorstelt. Het decor dat bij het blijspel ,,Pension op het platteland' wordt gebruikt, krijgt eveneens een kleine upgrade. Op de zaterdagavonden worden de gala-avonden als vanouds afgesloten met 'bal na'.

Normaliter oefent de vereniging in gebouw De Hoekenburg in Rijswijk, maar voor de massaal bezochte uitvoeringen wordt De Rozenhoek in Ravenswaay altijd gebruikt. Henny: ,,We hebben het programma bewust gevarieerd gemaakt. Een dik uurtje spelen, ongeveer anderhalf uur toneel met een verloting in de pauze en daarna de muziek. De mensen hoeven echt niet de hele avond op de stoel te blijven.''

De uitvoeringen zijn op 14, 20 en 21 november in De Rozenhoek, Rozenhoekstraat 1 in Ravenwaay. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanvang muziekuitvoering 19.30 uur. Voor vragen of bestellen van kaarten: Henny Ahlers, 0345-558999 (ahlers3@online.nl) of Corrie van Tuijl, 0344-682226.