'De Regenboog' gaat voor gezond

TIEL - Alle kinderen van 'De Regenboog' school in Tiel kregen afgelopen maandag van Wethouder Driessen een drinkwaterbidon. De school voert nieuw beleid in op het gebied van voeding. Kinderen eten al een hele tijd tijdens het 10-uurtje alleen fruit of groente en vanaf 26 januari gaan ze ook over op het drinken van water. Om de invoering van het beleid succesvol te laten zijn werkt de school van 5 januari tot 20 februari aan het project 'De Regenboog' gaat voor gezond. Er vinden allerlei leuke activiteiten plaats rondom bewegen, voeding en mondverzorging.  Het is de bedoeling om deze projectweken ieder jaar te herhalen en zo een Gezonde School te zijn.

Kinderen op de basisschool moeten iedere dag minimaal een uur bewegen. Dat kan thuis maar ook op school. Tijdens de projectweek is er iedere maandagochtend een gezamenlijk gestart met ochtendgymnastiek in de hal. Ook zijn er dagelijks extra beweegmomenten tussen de lessen door. Daarbij wordt gebruik gemaakt van inshape@school. Het gaat om korte filmpjes waarbij de kinderen mee dansen. Alle groepen werken met de methode 'Lekker Fit!. Dit zijn lessen over voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes. De kinderen krijgen daarnaast ook lessen over mondgezondheid.

'De Regenboog' heeft ook een heus overblijfrestaurant. Hier mag iedere week een andere groep overblijven. De kinderen maken (met een beetje hulp van ouders) gezond eten klaar en eten dit samen op. Ook de ouders worden niet vergeten. Voor hen is er in deze projectperiode een voorlichtingsbijeenkomst over voeding en een traktatieworkshop. Ze leren gezonde en lekkere traktaties maken. Het project wordt op donderdagavond 19 februari feestelijk afgesloten.

Deze activiteiten maken deel uit van het regionale project 'Ik kies. Rivierenland Gezond'. Onder regie van GGD Gelderland-Zuid werken de provincie Gelderland, gemeenten en zorgprofessionals in deze regio samen om hun inwoners lichamelijk en mentaal fitter te krijgen. Vanuit dit project wil men een gezonde leefstijl bevorderen. Maar het is uiteindelijk aan de mensen zelf om (gezonde) keuzes te maken.