• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Diamanten huwelijk de heer en mevrouw Hermse-Jansen

TIEL De heer en mevrouw Hermse-Jansen waren dinsdag 7 augustus 60 jaar getrouwd. Loco-burgemeester Marcel Melissen heeft het echtpaar bezocht om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Mevrouw Hermse-Jansen is geboren en getogen in Randwijk. Zij heeft de huishoudschool in Zetten gevolgd. Na de huishoudschool heeft mevrouw een aantal dienstbetrekkingen als hulp in de huishouding gehad. Daarna heeft zij de rol van huisvrouw en moeder vervuld.

Meneer Hermse is geboren en opgegroeid in Dodewaard. In Wageningen heeft hij de LTS doorlopen en werkte daarna als werkmeester bij o.a. Daalderop. Meneer Hermse heeft zich lange tijd ingezet voor Wielervereniging 'De Meteoor'. Sinds 1949 is hij actief in de wielersport. Eerst als actief renner en later als jurylid/speaker en wedstrijdsecretaris. Hiervoor is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Als de man die op geheel eigen wijze wielerwedstrijden speakert heeft hij plaatselijke, regionale en zelfs landelijke bekendheid verworven. Profronde Tiel, Veenendaal-Veenendaal en ook nationale kampioenschappen zijn voorbeelden van evenementen die hij vakkundig van commentaar voorzag. Hij stopte in 2008 na 45 jaar.

Het echtpaar heeft drie kinderen en zes kleinkinderen.