• Team 166 - Ziekenhuis Rivierenland werd in het zonnetje gezet

    Dagmar Wijnbelt-van Heun

Doorkomst Roparun in Tiel groot feest op het Plein

TIEL De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

In alle vroegte kwamen op maandagochtend 10 juni de eerste Roparun teams onder de Waterpoort door het Plein op, waar een gezellige groep toeschouwers hen kwam aanmoedigen. De Merckt had haar deuren geopend en terras beschikbaar gesteld voor alle gasten en serveerde daar - het door diverse bakkers en andere leveranciers uit Tiel - een heerlijk ontbijtje waarvan de opbrengst ook naar het goede doel gaat. 

Vier Betuwse teams werden extra in het zonnetje gezet door wethouder Frank Groen en oud-wethouder Henk Driessen.

Wie Team 242 De Waterlopers of Team 166 Ziekenhuis Rivierenland Tiel nog een hart onder riem wil steken, doneren kan nog via https://www.roparun.nl/nl/teams/alle-teams/?team_id=468