• ziekenhuis Rivierenland

Dress Red Day Ziekenhuis Rivierenland: wandel door een reuzenhart

TIEL In de hal van het ziekenhuis staat woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 september een reusachtig hart. De bezoekers van het ziekenhuis kunnen er in rondwandelen.

Medewerkers van de hartafdeling P1, de hartrevalidatie en van de poli Cardiologie staan dan klaar om bezoekers en geïnteresseerden tekst en uitleg te geven over de werking van het hart. Het bezoek is gratis.

Het hart staat er omdat het vrijdag 28 september Dress Red Day is: die dag wordt door de Hartstichting in Nederland en de Hartstichting extra aandacht gevraagd voor het stellen van diagnoses bij vrouwen met hartklachten. Hun hart heeft subtiele verschillen, althans qua symptomen en de manier waarop ze kun klachten melden, met het mannenhart. De Hartstichting roept die dag iedereen op iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Signalen dat er iets mis is met hart zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend.

Op alle drie de dagen komen er 's morgens en 's middags schoolklassen uit het rivierengebied naar het ziekenhuis om een rondleiding te krijgen door het hart. Sommige scholen hebben deze les al in de klassen voorbereid. De medewerkers dragen op die dagen allen iets roods.

Info: afdeling Communicatie 0344-674405