• Koen van Weel

Drie mannen aangehouden voor bezit wapen

TIEL Een 22-jarige man uit Tiel en twee 25-jarige plaatsgenoten zijn zaterdagavond 13 februari aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Agenten controleerden rond 22.15 een personenauto met daarin de twee 25-jarige mannen. Er werden geen onrechtmatigheden geconstateerd en de mannen konden hun weg vervolgen. Korte tijd later zagen de agenten dezelfde auto half in een garagebox aan de Deilstraat staan. Op het moment dat de agenten de garagebox naderden reed de auto weg.

Een van de agenten reed vervolgens achter de personenauto aan en een andere agent liep de garagebox in, waar op dat moment de 22-jarige man aanwezig was, en trof een vuurwapen aan. Hierop is de 22-jarige man aangehouden.

Omdat de 22-jarige man en de twee 25-jarige mannen duidelijk een connectie hadden, zijn ook de twee 25-jarige mannen korte tijd later aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader verhoor.

Het vuurwapen is in beslag genomen. Ook een patroonhouder die later in de garagebox werd aangetroffen is in beslag genomen.