• Archief BDUmedia

Drietal aangehouden voor wapenbezit

GELDERMALSEN / BUREN Vrijdagavond heeft de politie drie personen aangehouden op verdenking van wapenbezit. De verdachten zijn afkomstig uit de gemeente Geldermalsen en Buren, en zijn 30, 27 en 18 jaar oud. Bij de aanhouding werd een op 'n vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen, een mes en munitie. Diezelfde avond zijn in de woning van één van de verdachten enkele messen, 2 oude jachtgeweren en 'n handvuurwapen gevonden. Er waren in de woning ook sporen van een eerdere hennepkwekerij.

Na een melding dat bij het drietal wapens waren gezien, zijn de verdachten aangehouden op een parkeerplaats in het centrum. Dit was voor de agenten van het lokale team een geschikte 'veilige werkruimte' omdat er op dat moment nagenoeg geen andere mensen aanwezig waren. De agenten hebben voor de aanhouding van de mannen met wapen, korte tijd hun dienstwapen voor deze aanhouding getrokken.

De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek door de recherche; over het hoe en waarom mogen zij vandaag een verklaring afleggen.