• Alle genomineerden van de Burense prijzenregen

  Neeltje van Triest
 • Het Heerenlogement ontving de Buurzaamheidsprijs 2018

  Neeltje van Triest
 • Steven Hulst, de Vrijwilliger van het jaar 2018 en Laura Dekker, Kanjer van Buren.

  Neeltje van Triest
 • De hapjes waren aan het einde van de receptie helemaal op

  Neeltje van Triest
 • Veel waardering voor de vrijwilligers die de hapjes hadden gemaakt

  Neeltje van Triest
 • Neeltje van Triest
 • Sporter Johan Duin

  Neeltje van Triest
 • Laura Dekker, Kanjer van Buren 2018

  Neeltje van Triest
 • Neeltje van Triest

Drukke nieuwjaarsreceptie Buren

Prijzenregen en lekker eten en drinken

MAURIK De naam nieuwjaarsreceptie dekt de lading niet meer. Bij de gemeente Buren is deze happening uitgegroeid tot een bruisend nieuwjaarsfeest met een knipoog naar verleden en heden. Vrijwilligers en uitzonderlijke prestaties komen voor het voetlicht, hapjes en drankjes worden met een lach uitgedeeld en zowel de ondernemer als inwoner voelt zich welkom. In Buren wordt steevast het nieuwe jaar met veel plezier verwelkomd.

Dit jaar stond de nieuwjaarsreceptie voor een groot deel in het teken van de vrijwilliger. Na de officiële handdruk trok burgemeester Jan de Boer een schort over zijn hoofd en zette direct tijdens zijn nieuwjaarstoespraak de vrijwilliger in het zonnetje.

Jan de Boer: ,,In de Avezathen is er maandelijks een maaltijd voor ouderen. De buurtkeuken in het Huis van Lienden is 3x per week een daverend succes. In Erichem wordt er gekookt voor weeskinderen in Ivoorkust. De kerken in Maurik organiseren al 2 jaar de Tafel van Hoop. En op Koningsdag is er een Wereldmaaltijd in Lienden. Nederlanders en 'medelanders' maken de lekkerste gerechten, in Buren worden de echte 'participizza's gebakken en ik? Ik mag overal lekker meesmikkelen. Maar vanavond bent u aan de beurt. Er zijn veel vrijwilligers die vanmiddag de lekkerste hapjes hebben gemaakt, passend met een bruiswijntje van de Burensewal erbij of een appelsapje van de Krenkelaar; het dessert komt van de Hennisdijk.''

Daarna werd de schort afgedaan en zette hij de mens centraal. Hij vroeg onder andere aandacht voor dementie, pleitte voor kleinschaligheid tijdens de viering van 75 jaar bevrijding en kondigde een fotoexpositie van Steven van Koeverden aan.

Nieuw is het 'prominentenpodium'. Mensen die iets bijzonders doen, maar met de officiële spelregels in de hand niet in aanmerking komen voor officiële prijzen. Taalheld José Brunselaar, professor Theo van Asch en sporter Johan Duin werden gevraagd voor het voetlicht te treden.

Laura Dekker is als Free Style voetbalster Nederlands Kampioen, Europees Kampioen in Berlijn en als debutant 3e op het WK in Praag. En nu ook Kanjer van Buren 2018.

Het Heerenlogement in Beusichem is de winnaar van de Buurzaamheidsprijs 2018. Cabaretiers als Youp van 't Hek en Lenette van Dongen weten het theater voor hun try-outs feilloos te vinden. Er zijn veel zang- en dansvoorstellingen en geniet het theater landelijk bekendheid. Volledig gerund door vrijwilligers onder de al vele jaren bezielende leiding van Tineke Holst. Zij ontving dan ook de bloemen. De Vestigingscoaches van de Stichting Vluchtelingenwerk en Burenhulp Thuisadministratie van Welzijn Rivierstroom waren eveneens in deze categorie genomineerd.

Steven Hulst werd uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar 2018. Hij is als vrijwilliger betrokken bij de St. Evenementen Buren Stad en is initiatiefnemer van het wijnfestival Chateau voor Buren. Daarnaast is hij voorzitter van de energiecoöperatie eCoBuren. Ook beheert Steven de website Muziek in Buren en is hij secretaris van de Synagoge Buren. Joke Honders uit Lienden en Hans van der Wal uit Maurik waren de andere genomineerden.

Toen ook dit officiële gedeelte was afgesloten, kon iedere bezoeker genieten van allerlei lekkere hapjes die in de keuken van Blommeland in Lienden waren geproduceerd. Samen met een Betuws wijntje of ander lekkers maakten ze de sfeer los en de nieuwjaarsviering 2019 in Buren compleet.