• gemeente Buren

Eerstgeborene in oktober krijgt bezoek van de burgemeester

TIEL Burgemeester Hans Beenakker en een medewerker van de brandweer bezoeken vrijdag 3 november de familie Kommer. Bij dit bezoek overhandigt hij een 'brandweerkoffertje' ter ere van de geboorte van hun dochter Elin. Dit in het kader van de Nationale Brandpreventieweken. Tijdens deze weken is er extra aandacht voor nieuwe ouders. De familie Kommer deed deze maand als eerste aangifte van de geboorte van hun kind.

In de regio Gelderland-Zuid, waar ook de gemeente Tiel onder valt, is gekozen om extra aandacht voor brandveiligheid te vragen aan jonge en aanstaande ouders. Niet omdat zij een verhoogd risico op brand lopen, maar omdat ze open staan voor het nemen van maatregelen. Jonge ouders voelen een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid van hun kind

Voor jonge ouders is het belangrijk stil te staan bij de veiligheid van hun kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. De brandweer en de gemeente helpen daarbij. De ouders van de eerstgeborene in oktober krijgen een speciaal 'Brandweerkoffertje' met daarin een rookmelder, voorlichting en een aardigheidje. Andere ouders krijgen een geboortetasje, met datzelfde aardigheidje en ook voorlichtingsmaterialen. Zo worden de kersverse ouders geholpen om de brandveiligheid in hun woning te vergroten.