Enquête mantelzorg in de gemeente Tiel

TIEL De gemeente Tiel en Spectrum voeren samen een onderzoek uit naar de mantelzorg onder de Tielse inwoners. Deze 'mantelzorgbarometer' bestaat uit een vragenlijst, die vanaf nu tot en met zondag 18 oktober kan worden ingevuld.

Mantelzorgers in Tiel kunnen de vragenlijst invullen via http://bit.ly/MZTiel

Wethouder Henk Driessen: ,,Mantelzorger word je niet zomaar. Je wordt geconfronteerd met een zorgvraag in je directe omgeving. Soms groeit die vraag, wordt het steeds een beetje meer. De gemeente Tiel heeft grote waardering voor mensen die voor anderen zorgen. We willen graag weten wat de gemeente kan doen om de taak van mantelzorgers te ondersteunen en waar mogelijk te verlichten. Daarom voeren we samen met Spectrum dit onderzoek uit. Zodra we weten waar u als mantelzorger tegenaan loopt, kunnen we nadenken over zaken waarin we u kunnen helpen. Uw ervaringen zijn voor ons van groot belang. De uitkomsten van dit onderzoek dragen mede bij aan de keuze voor de vorm waarin het mantelzorgcompliment door de gemeente Tiel wordt gegeven."

Onder mantelzorg verstaat de gemeente: mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis. Wie mantelzorger is, is heel verschillend: een tiener kan mantelzorger zijn voor haar zieke moeder en een tachtigjarige man voor zijn dementerende vrouw. Maar alle mantelzorgers hebben één ding gemeen: ze hebben een persoonlijke band met de persoon voor wie ze zorgen.

De ondersteuning en waardering van mantelzorgers is steeds meer een taak voor de gemeente. Dit is een belangrijke reden voor de gemeente Tiel om te onderzoeken hoe het met mantelzorgers gaat.

Info: mantelzorgsteunpunt Mozaïek 0344- 637111