• De expositie van Esmee Seebregts wordt op donderdag 14 februari geopend in Zinder Expo.

    Zinder Expo

Esmee Seebregts exposeert 'Colorcircles' in Zinder Expo

TIEL Op donderdag 14 februari wordt om 20.00 uur de expositie van Esmee Seebregts geopend in Zinder Expo. De beeldend kunstenaar stelt in 'Colorcircles' schilderijen tentoon met gloeiende kleuren en een krachtige visuele ervaring. De expositie is te zien tot zondag 17 maart.

Stralende kleuren in afgewogen en verrassende combinaties, die soms een duizelingwekkende dieptewerking opleveren of op lijken te lichten. De jonge kunstenaar Esmee Seebregts ('s-Hertogenbosch, 1991) probeert tot het wezen van kleuren door te dringen en hun werking te begrijpen.

Volgens haar kan iedere kleur naast een andere kleur worden geplaatst als hun verhoudingen kloppen in het geheel. Er is geen hiërarchie. Seebregts: ,,De cirkel, zonder begin en einde, past bij het anarchistische potentieel van kleur. Het geeft kleuren de ruimte om er te zijn, om voor je ogen op te doemen als een verschijning." De 'Colorcircles' veroorzaken met hun concentrische cirkelvormige banen van gloeiende kleuren een krachtige visuele ervaring. Als onder hypnose wordt je blik de diepte van het schilderij in getrokken.

Kijk voor meer informatie over de expositie en de openingstijden van Zinder op www.zinder.nl.