• TAC

Evenement voor Stichting Anders

TIEL Stichting Anders en de Tielse Automobiel Club (TAC) houden 27 juli een nieuw speciaal evenement in Tiel. Deze dag staat in het teken van de medemens met een beperking. Het gaat dan over mensen met een verstandelijke beperking en sommigen met een meervoudige beperking. Al jaren wordt er een rit met oldtimers voor deze groep mensen georganiseerd, maar er waren al een tijdje plannen om het anders aan te pakken.

Marloes Lemmers en Albert van der Linden van de Stichting Anders, inmiddels geen onbekenden meer van Winfred de Gooijer voorzitter van de TAC raakten met elkaar in gesprek voor een compleet nieuwe aanpak. Al vlot kwam ook Wim Reuvers in beeld want zijn pand gebruikt de TAC regelmatig als clublocatie.

Deze vier personen kwamen regelmatig bij elkaar en gingen hardop denken waarna de plannen ontstonden voor het evenement wat nu op 27 juli gaat plaats vinden. Het ritje met de oldtimers staat op het programma, maar daarnaast is er nog veel meer te doen.

Er komt een rommelmarkt, een zeer groot en mooi draaiorgel en er zijn diverse kermisattracties. Ook is een hapje en een drankje en dat alles voor zeer nostalgische prijzen. Ook Roels beestenboel uit Ingen is aanwezig met zijn mobile kinderboerderij, leuk voor jong en oud. En er is volop muziek met live optreden. Ook een complete maaltijd is mogelijk dankzij de medewerking van Go-Tan uit Kesteren.

De opbrengst van deze dag gaat geheel naar Stichting Anders zodat er voor de doelgroep eens vaker wat leuks gedaan kan worden. Alle mensen die zich hiervoor inzetten werken die dag geheel als vrijwilliger om het goede doel te steunen.

Het evenement vindt plaats op Latensteinsemiddenweg 4 in Tiel. De markt start om 9.00 uur.