• Marco van Deick

Pietenspeurtocht door binnenstad van Tiel

TIEL Ondernemersvereniging Hart van Tiel en Bibliotheek Rivierenland hebben de handen ineen geslagen en houden tijdens de Sinterklaasperiode een Pietenspeurtocht door de binnenstad van Tiel. De speurtocht start tijdens de intocht van Sinterklaas, die dit jaar op koopzondag 24 november plaatsvindt en eindigt met een Sinterklaasevenement op 4 december in Zinder.

Sinterklaas kondigt tijdens zijn intocht aan dat hij zijn Pietjes op de foto heeft gezet, maar een aantal foto's is kwijtgeraakt. Kunnen de kinderen helpen zoeken in de 21 deelnemende winkels? Bij het vinden van een Pietje, overhandigt de medewerker van de winkel een woordje aan het kind. Met de verzamelde woordjes kan een rijmpje worden gemaakt. Dit rijmpje wordt geplakt op het wedstrijdformulier, waarna deze kan worden ingeleverd bij Bibliotheek Rivierenland in Zinder. Na het controleren van het rijmpje, ontvangen de kinderen een leuk cadeautje.

Op het wedstrijdformulier kunnen de deelnemers ook een mooie tekening maken van hun favoriete Pietje. Alle tekeningen worden opgehangen in de bibliotheek en op 4 december komt Sinterklaas in Zinder om de winnaar bekend te maken. De Sint wordt om 15.00 uur met muziek en zang ontvangen en de kinderen kunnen na de bekendmaking pepernoten bakken en knutselen.