• Avri

Excursies bij Avri en op zonnepark

TIEL Avri organiseert excursies op het Avri-terrein en het zonnepark op 6 data in oktober. De excursies zijn bedoeld voor inwoners van de 10 Avri-gemeenten.

De excursie bestaat uit een binnengedeelte met presentaties over afval en het zonnepark. Aansluitend is er een rondleiding over het Avri-terrein en het zonnepark onder begeleiding van een gids.

Inwoners krijgen met deze excursie de unieke kans om tussen de 34.000 zonnepanelen te lopen en de enorme grootte ervan te ervaren. Ook de rondleiding op het Avri-terrein zal inwoners positief verrassen. Zo is er onder andere de grote overslaghal van 100.000 kubieke meter. Hierin wordt afval van de inwoners gelost om van daaruit op transport te gaan naar de verschillende verwerkers.

De presentatie die voorafgaat aan de buitenexcursies zit boordevol interessante informatie over Avri, afvalscheiden en (de totstandkoming van) het zonnepark. Natuurlijk is er uitgebreid tijd voor het stellen van vragen over het nieuwe afvalbeleid.

Vooraf aanmelden voor deelname aan de excursies is noodzakelijk. Dit kan via avri.nl/excursies of via (0345) 75 66 16. Op avri.nl/excursies staan ook de data van de excursies.