• Josie en Jo

Expositie 'Een eigen weg, een eigen stijl' in Synagoge Buren

BUREN Jo en Josie. Man en Vrouw. Yin en Yang. Ze leven samen, ze werken samen. Roer de kwaliteiten van hem en haar door elkaar en er ontstaat een Jo Josie. Meditatief, decoratief en kleurrijk. Ze willen iets positiefs bijdragen aan de wereld. ,,Als een schilderij je een fijn gevoel geeft, is onze missie geslaagd."

Jo Debije is de geboren schilder. Hij moet schilderen, hij kan niet zonder. Steeds op zoek naar nieuw en puur, naar 'wow'. Creativiteit stroomt hem uit de oren, als een onuitputtelijke bron. Doen en doen en doen. Veel onderzoeken, alles uit proberen. De rauwe oerkracht. Hij wilde dan ook naar de kunstacademie maar moest van zijn ouders een 'echt' vak leren. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Jo bleef fanatiek schilderen. De laatste jaren zo succesvol, dat er alleen nog maar geschilderd wordt.

Josie Arnoys ontwikkelde zich als grafisch ontwerper aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (diploma 1992) en verdiepte zich in bewegend beeld aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (diploma 1995). Daarna werkte ze 12 jaar als vormgever voor tv en was als docent verbonden aan de HKU. Zoals Jo meester is over verf en penseel gebruikt Josie fotografie, tekenpen en computer om een heel nieuw beeld te vormen.

Een klein jaar geleden verhuisden ze van de Veluwe naar Bergen op Zoom. De invloed van de zee en het zeelicht zie je in de schilderijen die daar zijn ontstaan. ,,We houden ervan mensen mee te nemen naar een andere wereld. Bij al onze schilderijen kun je een heel verhaal vertellen. Voor wie het wil zien zijn er symbolen en dieptes te ontdekken." Ze leven van en voor de kunst. Bijzonder is dat het paar hun schilderijen ook verhuurt. Info: www.verfding.nl

Jo Josie exposeerden recent onder andere in Geldrop, Nijmegen, Zwijndrecht en Den Haag en in het buitenland in Stockholm, Munchen en Stuttgart.
Iedereen is uitgenodigd de expositie "Een eigen weg, een eigen stijl" te komen bekijken in de Synagoge, Kniphoek 14, Buren. Open op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni, steeds van 13.00 tot 17.00 uur. De kunstenaars zijn zelf aanwezig.

Info: https://www.synagogeburen.nl/site/jo-josie