Expositie Ineke Voigt en Jean Groenendijk in Synagoge Buren

BUREN Het werk van Ineke Voigt en Jean Groenendijk is van 9 tot en met 11 oktober te bewonderen in de Synagoge aan de Knip 14 in Buren. Openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur.

Jean Groenendijk, geboren in Den Haag in 1943, is autodidact. Hij maakt beelden die een grote vitaliteit en kracht uitstralen. Sommige beelden hebben een klassieke uitstraling, maar door de werkwijze van Jean, zijn het toch duidelijk eigentijdse beelden. Verder is opvallend aan zijn beelden de bijzondere balans die hij in zijn werk weet aan te brengen. Hij heeft een atelier en beeldentuin in Lexmond, 's winters woont en werkt hij in Portugal en Spanje.

Ineke Voigt (1946) is geboren in Amsterdam. Pas na haar 50ste is ze gaan schilderen. Ze is gestart met het schilderen in olieverf en maakte vooral veel stillevens, bloemen enz. in een haast fotografische stijl. Toen langzaam de behoefte ontstond om vrijer te gaan werken is ze abstracte schilderijen in gemengde technieken gaan maken. Het werk laat zich het beste omschrijven als materieschilderijen. Ze werkt in acryl en gebruikt stoffen, golfkarton, gaas, papier, zand enz., voor een mooi reliëf.

Ineke wil graag dat de werken doorleefd zijn en gebruikt daarom vele lagen verf. Het schilderen bestaat vaak uit smeren, poetsen en vaak weer veel weghalen, waardoor spannende resultaten ontstaan. Kleuren zijn voor Ineke bepalend en vooral de warme kleuren zijn de favorieten.

Info: www.synagogeburen.nl