Expositie Knarsende natuur in Synagoge Buren

BUREN Op zaterdag 17 maart start de expositie getiteld Knarsende natuur van beeldend kunstenaar Peter Venrooij uit Zaltbommel en de Trichtse dichter Bert van den Berg in de Synagoge van Buren. De twee makers kijken in hun expositie op een ongebruikelijke wijze naar de natuur. Maakbaarheid en de menselijke wens tot ordening van de natuur staan centraal. De expositie is ook het verschijningsmoment van de dichtbundel Knarsende natuur van de exposanten.

Het evenement is meer dan een traditionele expositie van kunst. Behalve schilderijen en tekeningen van Peter Venrooij en teksten van Bert van den Berg, is er ook keramiek van de Zaltbommelse keramiste Ellen Venrooij te zien. Bovendien wordt er aandacht besteed aan de Japanse Bonsai traditie als ultieme vorm van hey beheersen van de natuur. Op zaterdagavond 17 maart vindt er een voordrachtprogramma plaats waarin poëzie centraal staat. De Tielse schrijfster en performer Engelina brengt er haar voorstelling Engelina schrijft, een optreden waarin toegankelijke gedichten, muziek en verhalen tot een korte voorstelling gesmeed zijn. Bert van den Berg houdt een luchtige voordracht over dichtkunst waar zijn light verse een belangrijke rol in speelt en diverse andere dichters dragen voor uit eigen werk.

Data: zaterdag 17 en zondag 18 maart. Voordrachten: zaterdag 17 maart vanaf 20.30 uur. Locatie: voormalige Synagoge Buren, Kniphoek 14, Buren. Expositietijden: zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en van 20.30 tot 10.00 uur. Zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Toegang: gratis