• Marco van Deick

Extra beveiligingsmaatregelen schietincident Tolhuisstraat

TIEL Vrijdagmorgen 4 januari is coffeeshop Cobra in de Tolhuisstraat beschoten. Op het moment van het schietincident was er niemand in het gebouw, waardoor er geen gewonden zijn gevallen. Politie en de eigenaar van de coffeeshop nemen extra veiligheidsmaatregelen.

,,Het is een ernstig incident en er worden extra veiligheidsmaatregelen genomen. De coffeeshop houdt zich altijd goed aan de regels dus is er geen reden om deze nu te sluiten", zegt burgemeester Beenakker.

EXTRA BEWAKING De burgemeester is in gesprek gegaan met de exploitant van de coffeeshop en de politie. Zolang het politie onderzoek nog loopt, zorgt de exploitant voor extra beveiliging en bewaking. Niet alleen als de zaak open is, maar ook in de nachtelijke uren. Het gebouw zal dan bewaakt worden door een beveiligingsbedrijf. Omwonenden krijgen vandaag een brief over deze maatregelen. De politie zal extra controleren.

Het onderzoek is in volle gang, de politie heeft onder andere sporen- en buurtonderzoek gedaan en camerabeelden bekeken. Op dit moment is er nog geen verdere informatie.