• Picasa

Feestelijke opening Parkinson Café Tiel - Rivierenland

TIEL Wethouder Henk Driessen opent maandag 30 november het Parkinson Café Tiel - Rivierenland in wijkcentrum Westroyen aan de Predikbroederweg 14 in Tiel. Tijdens deze feestelijke opening van 14.00 tot 16.00 uur zijn vertegenwoordigers van de landelijke Parkinson Vereniging en het medische specialistennetwerk ParkinsonNet aanwezig om het nieuwe ontmoetingspunt voor Parkinson patiënten en hun naasten succes te wensen.

Een Parkinson Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme, waar deskundigen voorlichting geven en gelegenheid is

voor lotgenoten contact en ondersteuning.

Het werkgebied van Parkinson Café Tiel - Rivierenland omvat 11 gemeentes en beslaat een groot deel van de regio Rivierenland inclusief de Bommelerwaard, de Betuwe en het

Land van Maas en Waal. Inmiddels zijn er in Nederland 60 Parkinson Cafés opgericht, dit in samenwerking met de landelijke Parkinson Vereniging. Een jaar geleden ontmoette de Tielse Helma Bruins Slot-Groot, mantelzorger van een Parkinsonisme patiënt, Ton den Hertog uit Geldermalsen, die zelf Parkinson patiënt en regiovertegenwoordiger van de Parkinson Vereniging is, tijdens een voorlichtingsbijeenkomst in Ziekenhuis Rivierenland Tiel. Zij sloegen de handen ineen om in de regio Rivierenland een Parkinson Café op te richten. Al snel kreeg de initiatiefgroep versterking uit Bommelerwaard en Tiel en ging de werkgroep aan de slag.

In het feestelijk programma op 30 november spreekt mevrouw Lidie Tinselboer namens de Parkinson Vereniging en Henk Driessen verricht namens de gemeente Tiel de ludieke openingshandeling. Vervolgens zullen mevrouw T.A. Hoogendoorn (neuroloog), de heer Harry Goos (logopedist) en de heer Ad Nouws (psycholoog), allen gespecialiseerd op het gebied van Parkinson, het nieuwe Parkinson Café Tiel - Rivierenland geluk wensen. Er is muziek en tot slot sluit zangeres Rianne van den Boomen uit Maurik het bijzondere programma af.

Iedereen uit Rivierenland die professioneel of privé betrokken is bij de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme, is welkom op de feestelijke opening. In verband met de verwachte drukte is aanmelden wel nodig. Dat kan per e-mail: parkinsoncafetiel@gmail.com of telefonisch bij Ton den Hertog, regionaal contactpersoon Parkinson Vereniging, 06 243 780 07.