• Ook Ellen ten Damme komt in de feestmaand naar Schouwburg Agnietenhof in Tiel

    Danny Ellinger

Feestmaand vol muziek in de Agnietenhof in Tiel

TIEL Deze feestmaand staat Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof bol van de muziek. Van loepzuivere engelenzang door het topkoor Anúna tot een muzikale ode aan chansonniers en topentertainers door Ellen ten Damme. De voorstellingen in de Agnietenhof maken de decembermaand nog een stukje feestelijker.

De feestmaand in de Agnietenhof start op zaterdag 8 december met Tania Kross en haar eigen top 2000. In het theaterconcert 'Kross' 2000' komt muziek in alle vormen voorbij: van barok tot jazz en van heavy metal tot klassiek. Op zondag 9 december is het theater van de kids en dan is het dansen, zingen en springen geblazen met Jelle Amersfoort & Band tijdens het 'KinderKERSTpopconcert' (2-10 jaar).

VAN KLASSIEK TOT SHOW Vervolgens brengt het internationale topkoor Anúna een prachtig klassiek concert in kerstsferen op donderdag 13 december, is er die zondag meer klassieke muziek in de Caeciliakapel door cellist Ella van Poucke en komt Ellen ten Damme op zaterdag 22 december naar de Tielse schouwburg met 'PARIS–BERLIN'.

Dat is nog niet alles: zo zingt Lisa Loïs nummers van de Britse superster Adele (donderdag 27 december), zorgen The African Mamas de dag erna voor een warme kerst met 'Christmas under African Skies' en laat Jon van Eerd op woensdag 2 en donderdag 3 januari het nieuwe jaar goed beginnen met shownummers in de komische voorstelling 'Charley'.

MEER DAN MUZIEK Daarnaast is er in de feestmaand bij de Agnietenhof ook toneel met de jeugdvoorstelling 'De jokkebrokker' (zondag 16 december), cabaret door Freek de Jonge (vrijdag 21 december) en kunnen bezoekers genieten van show en musical bij Alex Klaasens 'Showponies' (vrijdag 14 december) en het tropische 'Expeditie Eiland' (dinsdag 18 en woensdag 19 december). Van vrijdag 28 t/m zondag 30 december is er tot slot een Kerstfilmweekend in de Agnietenhof, waarin onder andere de films 'The Girl in the Spider's Web' en 'Becoming Astrid' worden vertoond.

Voor het volledige decemberprogramma, meer informatie en tickets: www.agnietenhof.nl of kassa Agnietenhof: 0344 673 500 (Sint Agnietenstraat 2, Tiel). Kaarten voor voorstellingen in de Agnietenhof zijn ook verkrijgbaar bij de balie in Zinder (Rechtbankstraat 1, alleen PIN).