Figuratieve dripping art in Synagoge

BUREN Vanaf 4 tot en met 6 november exposeren Judy van Meteren & Ina Marcus in de Synagoge in Buren.

De specialiteit van Judy van Meteren is het maken van Figuratieve Dripping Art schilderijen. Judy gebruikt acrylverf op linnen, een techniek in het repertoire van 'action painting'; schilderen zonder dat er contact wordt gemaakt met het doek, de artist laat verf vallen in druppels en lijnen'. De beweging in haar schilderijen ontstaat wanneer de verf van de kwast, op het linnen valt. Daarnaast maakt zij fotorealistische olieverfschilderijen en beschilderd zij torso's als een schilderij. Vanzelfsprekend zijn haar werken unica's.

Ina Marcus is al vele jaren een gevierd internationale kunstenares van expressieve en figuratieve beelden. Ieder beeld getuigd van een doordachte studie om de kracht en uitstraling uit te beelden. Zij boetseert de beelden in was, soms gecombineerd met anderen materialen. Haar bronzen zijn fragiele figuren waarin de menselijke vorm gereduceerd is tot het meest essentiële. Elk beeld is uniek. Voor de sokkels gebruikt zij natuurlijke materialen zoals hardsteen, marmer of rivierkeien.

Maak kennis met het werk van Judy en Ina tijdens hun gezamenlijke expositie op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november tussen 12.00 en 18.00 in de Synagoge van Buren.

Info: www.synagogeburen.nl