• Nureyev

    filmdepot
  • the Lion King

    filmdepot

NIEUWE LION KING EN BALLET BIJ LINGEFILM

11-09-2019, 21:17 | Lezersnieuws | Kitty

Op vrijdag 20 september en zaterdag 21 september (20:30 uur) wordt The Lion King bij LingeFilm getoond. Een animatiefilm op fotorealistisch niveau. Met Beyoncé die als stem-acteur Nala vertolkt, de vriendin van hoofdpersonage leeuw Simba. Op woensdagavond 25 september om 20:00u de documentaire Nureyev. Over het leven van de beroemde Russische balletdanser Rudolf Nureyev.

The Lion King. Deze week de remake van The Lion King bij LingeFilm. Het is een live-action film: alle figuren zijn levensecht weergegeven met aanbrekende filmtechnieken. Het verhaal gaat over het leeuwenwelpje Simba dat de opvolger is van zijn vader, koning Mufasa. De stemvertolkingen zijn prachtig. Vooral de dialogen tussen Seth Rogan als stokstaartje Timon en Billy Eichner als wrattenzwijn Pumbaa stelen de show. Op zaterdag verzorgt LingeFilm voorafgaand aan de film een toepasselijke maaltijd.

Nureyev. LingeFilm geeft ruim baan voor deze ballet-documentaire rondom Rudolf Nuruyev. Deze beroemde Russische balletdanser besluit begin jaren zestig naar het Westen te vluchten om in vrijheid zijn danscarrière voort te zetten. Van zijn arme jeugd in Siberië tot zijn leven als internationale ster in New York, deze documentaire toont alle facetten van het leven van Nureyev. Mede door het vele nooit eerder vertoonde beeldmateriaal een unieke theatrale en cinematografische ervaring.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50.