• A private war

    filmdepot
  • the wild pear tree

    filmdepot

STERREN EN OORLOG BIJ LINGEFILM

31-08-2019, 20:24 | Lezersnieuws | Kitty

Komende week draait LingeFilm bij de Pluk én in de buitenlucht! Vrijdag 6 september om 20:30u te zien in de Pluk A private war, een waargebeurd verhaal over de ervaringen van oorlogsjournaliste Marie Colvin. Duimen dat het weer de volgende dag aangenaam is want dan is LingeFilm te vinden in het Lingepark met A star is Born. Aanvang 20.30 uur. Op woensdag 11 september bent u om 20 uur van harte welkom in de Pluk voor de film The wild pear tree waarin we de Turkse Sinan volgen bij zijn eerste stappen als schrijver.

A privat war. gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin (Rosamund Pike). Totaal onbevreesd en opstandig dringt ze door tot de kern van gewapende conflicten om de onderdrukten een stem te geven. Bij een een granaataanval in Sri Lanka verliest het zicht aan een oog. De ellende waar ze mee geconfronteerd wordt, laat diepe sporen na in haar persoonlijke leven. Desondanks begint ze samen met oorlogsfotograaf Paul Conroy (Jamie Dornan) aan de gevaarlijkste opdracht van hun leven in de belegerde Syrische stad Homs…

A star is Born. Nog maar enkele kaartjes zijn te koop voor deze liefdesfilm die in het Lingepark vertoond wordt. Met een glansrol voor Lady Gaga als tegenspeelster van de viervoudig Oscar® genomineerde Bradley Cooper.

The wild pear tree. Sinan droomt er al jaren van om schrijver te worden en keert na zijn studie terug naar zijn geboortedorp in Anatolië om zijn eerste werk te laten publiceren. Hij doet zijn uiterste best om de publicatie voor elkaar te krijgen, maar de schulden van zijn vader gooien onverwacht roet in het eten.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50