Frans van Ledden overleden

INGEN Mede-oprichter van toen nog Gemeentebelangen Lienden Frans van Ledden (79) is vorige week overleden. Daarnaast stond hij aan de wieg van Gemeentebelangen Buren in de huidige vorm. Hij is vanaf 1990 zestien jaar gemeenteraadslid geweest in eerst de gemeente Lienden en later de heringedeelde gemeente Buren. In deze periode is hij ook geruime tijd fractievoorzitter geweest. Na zijn afscheid van de gemeenteraad is hij altijd betrokken gebleven bij de partij en vervulde een adviseursrol.

 

Frans was een echte lokale politicus. Zeer betrokken bij de inwoners van zijn gemeente. Met een enorme zorgvuldigheid bereidde hij raadsvergaderingen voor en liet zich daarbij breed informeren. Hij zette zich voor de volle honderd procent in voor de inwoners. Frans stond midden tussen de mensen en wist in te brengen wat de inwoners belangrijk vonden. Hij had een heel sterk rechtvaardigheidsgevoel en kon niet tegen onrecht. Afspraak was afspraak voor hem.

 

Voor onder andere zijn harde werken in de politiek is Frans onderscheiden met het Burens erezilver en met een Koninklijke Onderscheiding.