Gedeputeerde Scheffer loopt stage bij het Lingecollege in Tiel

TIEL Gedeputeerde Michiel Scheffer bezoekt vandaag (10 maart)  het Linge College in Tiel. Hij volgt theorie- en praktijklessen en gaat met studenten in gesprek over hun toekomstverwachtingen. De ervaringen die hij opdoet, wil de gedeputeerde gebruiken bij de uitwerking van het nieuwe arbeidsmarktbeleid van de provincie. In februari liep hij stage bij Technovium in Nijmegen.

Michiel Scheffer: ,,Ik wil graag graag van studenten zelf horen waar ze tegenaan lopen in hun zoektocht naar een droombaan. Voor welke keuzes staan ze en hoe kunnen we ze daarbij helpen."

Het Lingecollege is geworteld in Tiel. De scholengemeenschap staat voor kleinschalig onderwijs en heeft veel aandacht voor talentontwikkeling van hun leerlingen o.a. met het Technasium: praktijklessen waarmee leerlingen in aanraking komen met techniek en ict. Gisteren werd bekend dat het Lingecollege doorgaat naar de finale van de landelijke Technasium Top Award 2016, waarin leerlingen worden uitgedaagd innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke problemen. Dit jaar staat de lichtverspilling door de toenemende verstedelijking centraal. Dit vormt steeds meer een aanslag op het milieu. Het team van Lingecollege mag hun plan voor een slimmer verlicht parkeerterrein presenteren op de finale die 23 april plaatsvindt bij het Evoluon in Eindhoven.

Gedeputeerde Scheffer bezoekt iedere maand meerdere bedrijven en scholen in Gelderland voor de uitwerking van het nieuwe economiebeleid met als doel duurzame groei en werkgelegenheid. Er is veel vraag naar vakmensen in techniek en ict, maar de opleidingen sluiten hier nog niet altijd op aan. Scheffer: ,,De economie groeit, maar de werkloosheid blijft hoog. Er is een groeiend gat tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Dat gat moeten we samen dichten. Uit de crisis, aan het werk!"