• Vincent Jannink

Geen bon meer onder de ruitenwisser in Tiel

TIEL Als iemand geen of te weinig parkeergeld heeft betaald, dan vindt die persoon vanaf 3 juni geen bon meer onder de ruitenwisser. Dat geldt ook voor overtredingen als fout parkeren of het zonder vergunning parkeren op parkeerplaats voor vergunninghouders. Vanaf 3 juni krijgt de overtreder de naheffingsaanslag of boete alleen nog thuisgestuurd.

De gemeente kiest voor deze nieuwe aanpak, omdat de handprinters bij regenachtig en koud weer storingsgevoelig zijn. De nieuwe manier van werken is hetzelfde als bij het kentekenparkeren. Of als iemand geflitst is voor te hard rijden.

Namens de gemeente verstuurt Cannock Chase uit Druten de naheffingsaanslag parkeerbelastingen. Het Centraal Justitieel Incassobureau verstuurt de beschikkingen (bonnen) voor overtredingen voor fout parkeren.

VOORKOM EEN PARKEERBOETE In Tiel zijn verschillende mogelijkheden om parkeergeld te betalen. De gemeente raadt mensen aan om met een pinpas of met een parkeerapp te betalen. Met een parkeerapp, zoals Parkmobile, Yellowbrick en SMS parking, betaalt de parkeerder voor de exacte parkeertijd. Contant betalen is ook mogelijk. Zorg wel voor gepast geld, want de parkeerautomaat wisselt niet.