• Katinka Schippers

Gemeente Buren werkt op afspraak

MAURIK Vanaf maandag 4 april kunnen inwoners van de gemeente Buren alleen nog bij de gemeente terecht als ze een afspraak hebben gemaakt.

Dit heeft de gemeenteraad besloten op 19 januari. Het uitgangspunt is dat de dienstverlening aan inwoners verbetert. Burgemeester Jan de Boer: ,,Inwoners kunnen langskomen op een tijdstip dat het hen het beste uitkomt. Bovendien kunnen ze thuis of elders, via de pc, hun mobiele telefoon of tablet, een afspraak inplannen. En omdat we de inzet van medewerkers hier beter op kunnen afstemmen, kunnen we de openingstijden verruimen. We verwachten dat onze inwoners hier snel aan gewend zullen zijn. En natuurlijk laten we inwoners in de beginperiode niet tevergeefs naar het gemeentehuis komen. Als er iemand beschikbaar is, staan we onze bezoekers uiteraard gewoon te woord."

Een afspraak maken kan eenvoudig door te bellen naar 14 0344 of via www.buren.nl. Uitzondering hierop vormt het ophalen van een paspoort, rijbewijs of id-kaart. Hiervoor kunnen inwoners gewoon binnen komen lopen tijdens de openingstijden.