Geslaagde burendag in Wetland Passewaaij

TIEL Zaterdag 21 mei bezochten ruim honderd mensen de gezellige burendag in wetland Passewaaij bij Tiel. Staatsbosbeheer hield deze feestelijke dag om te vieren dat de uiterwaard bij Tiel, na de werkzaamheden langs de Waal en

nevengeul, weer helemaal toegankelijk is. Het werk is gedaan in opdracht van Rijkswaterstaat om de waterkwaliteit in de Waal te verbeteren.

Het was geweldig weer om er met het gezin op uit te trekken. Zonnig, niet te warm en een lekker briesje. Staatsbosbeheer en IVN West-Betuwe ontvingen de belangstellenden. Er was veel animo voor het bakken van broodjes, de visnetjes en de verschillende excursies. Buren kwamen wandelend en fietsend naar het gebied en troffen elkaar om samen door het gebied te struinen. Kinderen liepen met hun laarzen en een visnet het water om op onderzoek uit te gaan. Na de struintocht was het goed picknicken aan het water met een lekkere kop koffie van de 'Koffiekever'.

Aan het eind van de middag kwam de gedeputeerde van de provincie Gelderland, Josan Meijers, - ook een buur van het gebied - een kijkje nemen en een praatje maken. Zaterdag was het naast burendag ook 'Fête de la Nature'. Rob van Westrienen, voorzitter van dit landelijke feest van de natuur bezocht ook de burendag in Passewaaij. Met de verrekijker in de aanslag nam hij ruim de tijd om niet alleen het gebied maar ook mensen te leren kennen.