'Gesprek aan het hek' bij Westluidense Poort

TIEL Dagelijks staan meerdere mensen te kijken naar de werkzaamheden van de bouwvakkers bij de Westluidende Poort. Donderdag 16 juli van 12.00 tot 12.30 uur houdt VolkerWessels voor hen en andere belangstellenden een 'gesprek aan het hek'. Een medewerker van VolkerWessels geeft dan een toelichting op de werkzaamheden.

Op dit moment staat de bouwkuip van de Westluidense Poort vol met water en grote buizen. Duikers staan met regelmaat klaar om af te dalen in het water. De komende weken, ook tijdens de bouwvakantie, gaat het werk onverminderd door. De laatste restanten klei worden verwijderd uit de bouwkuip. Er zijn nog enkele saneringswerkzaamheden op de plek van de oude gasfabriek en met de inzet van de duikploegen worden de laatste funderingspalen van het oude GGR-gasgebouw verwijderd.

Gelijktijdig vinden alle voorbereidende werkzaamheden plaats om te starten met het zandzuigen van de bodem van de bouwkuip. Het weggezogen zand wordt opgevangen in het zand/slibdepot op het Paardenwater. Na afronding van deze werkzaamheden wordt het zand/slibdepot verwijderd. VolkerWessels zorgt er vervolgens voor dat het Paardenwater op tijd festival klaargemaakt is. Na ontmanteling van het zand/slibdepot wordt een containerstraat op het bouwterrein geplaatst, waarin het slib van de bodem wordt gezogen.

Door de vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof wordt de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio. Een bruisend centrum voor muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en informatie. Het wordt de uitgelezen plek voor jong en oud in Tiel en de regio om zich te ontwikkelen, kennis uit te breiden, te studeren en werken. Naast het cultuurgebouw versterken ook een ondergrondse parkeergarage voor 580 auto's en stadswoningen het gebied.