• ZHZActueel.nl

Getuigenoproep rond poging beroving

TIEL Op de Inundatiedijk Zuid vond zaterdagavond 4 april rond 22.00 uur een poging tot beroving plaats. Twee jongens blokkeerden een 46-jarige fietser de doorgang en wilden hem spullen afhandig maken. Daarbij werd het slachtoffer van zijn fiets geduwd en bedreigd met vermoedelijk een stroomstootwapen. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

De 46-jarige Tielenaar fietste over het fietspad parallel aan het Inundatiekanaal in de richting Passewaaij. Ter hoogte van het Linge-Waalpark bij de skateplek kwamen ineens de twee jongens, de een blank en de ander lichtgetint, tevoorschijn en bedreigden hem. Toen de man zich verweerde rende eerst de lichtgetinte jongen weg, en toen de man vervolgens om hulp riep ging ook de ander ervandoor. Beiden vluchtten het park in. Van de blanke jongen is een summier signalement bekend: 16 - 19 jaar, 1.70m lang en smal postuur.

De fietser, die ongedeerd bleef, waarschuwde de politie. Agenten namen ter plekke een aangifte op.

Iets gezien? Op het moment van gebeuren zouden er meer mensen op het fietspad zijn geweest. De politie in Tiel roept dan ook getuigen op om zich te melden, via telefoonnummer 0900-8844.