• Archief BDUmedia

Gewapende overval op cafetaria in onderzoek

BUREN Vrijdagavond rond 20.30 uur vond een gewapende overval plaats op een cafetaria aan de Achterbonenburg. Twee gemaskerde mannen, met onder meer een slagwapen bij zich, kwamen de zaak binnen en eisten geld van de persoon achter de balie. Toen een man die ook in de cafetaria aan het werk was te hulp schoot gingen de verdachten er rennend vandoor, nog even (tevergeefs) achterna gezeten door de man. De gewaarschuwde politie startte meteen een onderzoek.

Op het moment van de overval waren er geen klanten aanwezig. De verdachten gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. Van hen is een summier signalement bekend: blanke mannen, leeftijd ca 18-20 jaar, witte maskers mogelijk met zwarte strepen, de ene man ca 1.85m lang en dun, de andere man iets korter en gezetter postuur.

Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse en hebben in de omgeving nog naar de overvallers uitgekeken, maar de mannen werden niet meer aangetroffen. Nog diezelfde avond hielden agenten een buurtonderzoek en van enkele getuigen is een verklaring opgenomen. De eigenaar van de cafetaria heeft aangifte gedaan.

De Districtsrecherche doet verder onderzoek en vraagt getuigen van de overval om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

In Bureau GLD wordt woensdag 13 december aandacht besteed aan deze overval. Te zien op Omroep Gelderland vanaf 17.20 uur (direct na het nieuws) en zal daarna elk uur worden herhaald.