• Piek
  • Annaleen Louwes
  • Claudia Kamergorodski

Grote namen in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

TIEL In december staan veel grote namen op het toneel van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. Dit keer niet in een musical of met een cabaretshow, maar in een viertal toneelstukken. Susan Visser (bekend van Gooische Vrouwen), Carine Crutzen (speelde in diverse kinderfilms) en Hajo Bruins (bekend van onder andere musicals Soldaat van Oranje en Hij gelooft in mij) zijn allen te zien in de feestmaand.

Zaterdag 2 december

Carine Crutzen kruipt in de rol van Neelie Kroes. Neelie Kroes (gespeeld door Carine Crutzen) is een icoon: de vrouw die door alle glazen plafonds brak. Een kleurrijke politica, echtgenote én moeder, die ondanks politieke verwikkelingen en persoonlijke drama's uiteindelijk een van de machtigste vrouwen van Europa wordt. Hoe is het haar gelukt de top te bereiken in een mannenbolwerk?

Woensdag 6 december

Susan Visser, Porgy Franssen e.a. in 'De man van je leven'. De ernstig zieke Tilly besluit om - buiten medeweten van haar man - alvast op zoek te gaan naar een opvolgster voor zichzelf. Via een datingsite komt ze in contact met Iris (Susan Visser). Maar wat Tilly niet weet is dat haar man een geheime affaire met deze Iris heeft gehad, die nog maar net beëindigd is…

Vrijdag 15 december

'Achter het Huis' met o.a. Hajo Bruins. 'Het dagboek van Anne Frank' behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. Het toneelstuk 'Achter het Huis' is gebaseerd op deze dagboeken. Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen?

Donderdag 21 december

Noord Nederlands Toneel speelt 'Dood en zo'. Annemarie Prins (84) en Eva Duijvestein (40) brengen een intieme, persoonlijke voorstelling, waarin doodgaan wordt ontleed in even smartelijke als schaamteloos grappige taferelen. Op het toneel resoneert de vriendschap tussen de actrices mee. Het leeftijdsverschil is steeds zichtbaar, de waarschijnlijkheid van het verlies evenzeer.

Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via agnietenhof.nl, telefonisch via 0344 67 35 00 of aan de theaterkassa van de Agnietenhof.