• Hart voor Tiel

Hart voor Tiel: Energie

The Spot aan het Korenbeursplein is mijn eerste geheel eigen onderneming. Ik zit al sinds mijn vijftiende in de horeca, mijn hele familie onderneemt erin. We zijn sinds november open en het voelt toch anders dan samenwerken met je familie. De zaak is ruim 50 meter lang, aan één kant kun je met een gezelschap vergaderen en eten. Maar het formaat is zodanig dat ik aan alle tafels zelf aandacht kan schenken aan de gasten. En dat soort gastvrouwschap wil ik per se erin houden. En de ploeg waarmee we van woensdag tot en met zondag open zijn ook. Mijn partner en ik komen beide uit Tiel, onze medewerkers kennen we al heel lang, we zijn een goed en gepassioneerd team. Onze kaart biedt allerlei gerechten, waar onze kok een oosters accent in aanbrengt. We hebben ook veel voor vegetariërs, ook veganistische keus, en combineren van gerechten en ze met elkaar delen is geen probleem. Op het plein zelf hebben we een groot terras, samen met de andere horeca biedt dat veel gezelligheid. Het plein is gewoon goed voor elkaar, mensen komen graag en we hebben al gasten die regelmatig terugkomen. Wat ik vind van het het centrum? Mensen moeten er niet negatief over doen, het is erg mooi en gezellig. Natuurlijk, er is leegstand en parkeren is duur. Niet gaan klagen, maar als ondernemer even nét iets anders doen, nét opvallen, is dan van belang. Dat vlakke, geen verandering hebben we genoeg in de stad. Laat zien dat je energie hebt. Met Pasen hadden we het terras nog niet klaar, toen hebben we het hele interieur buiten gezet en alles leuk aangekleed. Werd enorm gewaardeerd, we zaten vol tot heel laat, het was onze drukste dag. Zo maak je een centrum aantrekkelijk. Waar ik op hoop? Dat er een keer een hogeschool in Tiel komt, daardoor verandert niet alleen de samenstelling van bevolking –studenten gaan vaker uit- maar het biedt ondernemers gelijk ook meer medewerkers.

Mandy de Jongh