• Ab Donker

Herdenkingsbijeenkomst Maurik

MAURIK Om iedereen te herdenken die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog is omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, wordt op donderdag 4 mei vanaf 19:30 uur een herdenking gehouden. In de Nederlands Hervormde Kerk te Maurik vindt de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst plaats.

Het programma van de bijeenkomst start om 19:00 uur met de Harmonie ´Kunst en Vriendschap´ uit Maurik. Vervolgens wordt er geopend door de heer Schrama, voorzitter van het Comité Herdenking 4 mei Maurik. De burgemeester geeft en toespraak en vervolgens wordt bijeenkomst ondersteund door zang van het duo Peter en Irisz van Dijk uit Eck en Wiel. Hierna wordt er iets voorgedragen door 2 kinderen van de Scouting ´Saffatin´ uit Maurik. De bijeenkomst wordt afgesloten met de Harmonie.

Na afloop is iedereen uitgenodigd om naar het Kerkplein te gaan. Hier wordt na het spelen van ´The Last Post´ om 20:00 uur 2 minuten stilte in acht genomen. Vervolgens bestaat er, na het spelen en zingen van het Wilhelmus, gelegenheid om langs de gedenksteen te defileren en bloemen te leggen. Na het defilé en de bloemenlegging legt het Comité Herdenking 4 mei Maurik bloemen bij het oorlogsgraf van de Britse vliegenier Peter Burke Hill op de Rooms Katholieke begraafplaats in Maurik. Ook hier is iedereen uitgenodigd.