Hexagon zoekt podiumartiesten

TIEL Er vinden momenteel grote veranderingen in Tiel plaats, die straks voor de hele winkelgebied in de binnenstad grote gevolgen hebben. Hexagon zou Hexagon niet zijn als zij zich daarop niet zou voorbereiden. Met name de nieuwe parkeergarage zal voor de schouwburg Agnietenhof en het aangrenzende eeuwenoude Korenbeursplein (toegang via het Convent) met haar prachtige horeca, waaronder ook Stadscafé Hexagon, grote gevolgen hebben. Zo is het aantal podiumactiviteiten al behoorlijk toegenomen en serveert Hexagon sinds september, op doordeweekse dagen een lunch vanaf 12.00 uur. Daarnaast is inmiddels een samenwerking met de nieuwe gebruikers van het Cultuurplein, TwentieToe en de Bibliotheek Rivierenland, een feit.

De gezelligste huiskamer van Tiel is ook het podiumcafé van Tiel geworden. Vele bands, ook internationale, staan en stonden op het podium van The Hex. Maar ook presenteerden zich singer-songwriters, zangers en zangeressen, maar ook cabaretiers, stand-up comedians, moppentappers, dichters en verhalenvertellers. Diverse van deze artiesten zijn in de jaren ook landelijk doorgebroken. Het podium is van en voor onze gasten. Het enige voorwaarde die we stellen is, dat er serieuze mensen op het podium staan, zegt Teus Verduin die samen met zijn vrouw Roos inmiddels bijna 8 jaren Stadscafé Hexagon uitbaten.

,,De dynamiek breng je zelf in je zaak, door vele dingen te organiseren. Da`s mijn ding", zegt Teus. ,,Geluidsisolatie en de akoestiek zijn professioneel aangepakt en we kunnen nu 24 uur per dag livemuziek maken. Daarnaast zijn alle muzikaliteiten gratis te bezoeken." Ook Woodstock aan de Waal is het idee van Teus en wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd aan de Waalkade in Tiel.

,,Om die dynamiek in Hexagon te vergroten gaan we ook onze Open Podium-activiteiten uitbreiden. Daarom zoeken we artiesten die wat bijzonders te brengen hebben. Overigens volledige bands kunnen zich in Stadscafé Hexagon altijd na de jamsessies presenteren. Geef je op aan de bar of via email tfverduin@hotmail.com met een beschrijving wie je bent en waarmee je je wilt presenteren (feestmuziek is uitgesloten). Er wordt dan contact met je opgenomen om een kort optreden in te plannen tijdens een Open Podium. Heb je eigen opnames, stuur die dan vooral mee."

Info: www.hexagontiel.nl