• Neeltje van Triest

Huis van de Buurt helpt graag bij simpele vragen

BEUSICHEM Elke vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is het gezellige inloop voor iedereen in het Huis van de Buurt in 't Zoetzand in Beusichem. Dan worden diverse activiteiten georganiseerd zoals handwerken, schilderen, een spelletje doen en ga zo maar door. Het is voor jong en oud die graag onder het genot van een kopje koffie even gezelschap zoekt. Ook is Ton Reumer aanwezig om uitleg te geven in het omgaan met een iPad of laptop.

Om dit laatste meer te promoten wil de organisatie de komende maanden elke vierde vrijdag een workshop opzetten. De eerste is op op 24 februari, daarna 24 maart en 21 april. Bij voldoende animo loopt het zo door. Dit is om de computerondersteuning meer concreet vorm te geven.  De organisatie hoopt dat uiteindelijk meer mensen langskomen, omdat uit het verleden gebleken is dat er echt behoefte is aan gerichte uitleg over telefoon, iPad of computer.

Oud-leraar Ton Reumer begeleidt de mensen die moeite hebben met bijvoorbeeld het installeren van een app, het openen van de mail, of gewoon, het gebruiken van hun mobiel. Hij is nu ook al wekelijks aanwezig om kleinere zaken uit te leggen en op te lossen. Maar wie wat verder wil met telefoon, iPad of computer, nodigt hij uit om mee te doen aan de workshop. Hij legt het allemaal simpel en overzichtelijk uit.

Reumer: ,,Ik ben geen installateur en ga niet naar de mensen thuis. Het gaat om het dagelijkse gebruik. En de mensen kunnen dan tegelijkertijd gezellig een kopje koffie drinken en er eventueel voor kiezen om mee te doen met wat activiteiten. Niets moet, alles mag. Het Huis van de Buurt is er voor iedereen.''