• politie.nl

Inbraakcijfers in Buren

BUREN Zomaar een willekeurig moment waarop zomaar de veiligheidscijfers van drie maanden worden gemeten. Deze geven een exact inzicht in de veiligheid van in dit geval de gemeente Buren. De laatste drie maanden is de politie hier 35 keer in actie gekomen, 22 maal voor een inbraak en dertien voor een poging tot inbraak.

door Neeltje van Triest

@neeltjevt

Buren loopt in de pas als het gaat om ongewenst bezoek. Tiel en Culemborg tellen allebei 48 inbraken en pogingen tot inbraak, Geldermalsen en Rhenen ieder negentien en Kesteren elf.

De stad Buren is koploper als het om ongewenst bezoek gaat. Driemaal heeft men gepoogd om in te breken en vier keer is er daadwerkelijk iemand binnen geweest.

Lienden is in de afgelopen drie maanden zes keer opgeschrikt. Eenmaal door een poging tot inbraak en vijf inbraken. Maurik even zoveel, maar daar waren het twee pogingen tot inbraak en vier daadwerkelijke inbraken.

In Ingen en in Beusichem was het vijf maal raak. In Ingen twee maal een poging en 3 keer inbraak en in Beusichem vier maal een poging en één echte inbraak.

Erichem en Ommeren werden twee keer opgeschrikt door een inbraak, ook in Eck en Wiel werd er eenmaal ingebroken en in het stukje Kapel Avezaah dat bij Buren hoort is een poging tot inbraak gemeld.

Vanuit Kerk-Avezaath, Zoelen, Zoelmond, Ravenswaaij, Rijswijk en Lingemeer zijn de afgelopen drie maanden geen meldingen bij de politie binnen gekomen.

Inmiddels zijn in de meeste kleine kernen WhatsApp groepen opgestart, waardoor de locale veiligheid nog scherper in het oog wordt gehouden. Een aangeloten wijkagent plaatst als het nodig is naast de burgers zijn berichten op WhatsApp groepen en koppelt desgewenst verschillende dorpen en gemeenten aan elkaar.