Ingezonden: Ramadan markt

Wat een leuke samenzijn tussen verschillende afkomsten moest voorstellen, is helaas niet zo geweest. Het heeft helaas de kloof tussen samenzijn en contact met elkaar zoeken vergroot.
Dat er zoveel ophef en onrust zou ontstaan bij de anti islam mensen hadden we niet verwacht. De directeur van de locatie maakte zich zorgen over escalaties waardoor hij besloot de locatie te cancelen. Heel vervelend, omdat dit op het laatste moment was en veel voorbereidingen al verricht waren. Maar wij als gemeenschap laten ons feest niet verpesten door een aantal schreeuw lelijkerds. De nieuwe locatie werd de MVT aan de Wadenoijenlaan.
De reden dat wij om 5 euro entree vroegen bij het RSG (vrouwenlocatie) was om de kosten te dekken voor de huur en conciërge die daar betaald moest worden. Hadden wij de mannen op t RSG gehouden, dan hadden zij ook 5 euro moeten betalen. Misschien niet slim geweest om verschil te maken qua entree prijs, maar dat leek ons op dat moment de juiste keuze en wij zagen daar het probleem toen niet van in.
Maar vrouwen en zelfs mannen hebben meer dan 5 euro entree betaald. Dit om te laten zien dat zij er geen problemen mee hebben om een paar euro meer te betalen.
Dat vrouw en man op aparte locaties gehouden zijn, is iets vanuit ons geloof. Wanneer bepaalde activiteiten plaatsvinden is het beter wanneer het gescheiden plaats vindt. Hier kun je het niet mee eens zijn, maar daarin horen wij elkaars keuze te respecteren. Uiteindelijk beslis je zelf of je er heen gaat of niet.
Ondanks de teleurstelling van het cancelen van de locatie, hebben wij een prachtige zonnige dag gehad. Er was veel speelplezier voor de kinderen. Er werd henna gezet. van lekkere gerechten geproefd. We hebben handige en heerlijke producten kunnen inslaan voor de ramadan. We hebben teruggekeken op een sfeervolle dag met veel steun van geweldige mensen.

De organisatie