• Foto: Esther Coumans/BDU

Inspiratieavond 'Wijk en buurt'

TIEL - Burgerparticipatie is een belangrijk thema in het Bloesemakkoord. De gemeente kan niet meer alles blijven doen wat zij eerder deed. Inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers gaan meer zelf doen. Steeds meer mensen voelen zich verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in hun buurt en willen de handen uit de mouwen steken. Met het Jaarthema voor 2015 'Wijk en buurt' wil de gemeenteraad inwoners ondersteunen en met elkaar in contact brengen om initiatieven te nemen en hen te helpen deze tot een succes te maken. Op 28 januari is de aftrap van het Jaarthema tijdens een Inspiratieavond 'Wijk en buurt'.

Veel Tielenaren zijn actief in hun buurt of wijk. Veel anderen hebben wel een idee om iets in hun buurt te doen, maar vragen zich af hoe ze dat aan kunnen pakken. En veel mensen willen best af en toe mee helpen om iets van de grond te krijgen, maar weten niet bij wie ze zich zullen aansluiten. Op de inspiratieavond op 28 januari kunnen zij ideeën uitwisselen en opdoen, ervaringen horen en uitwisselen, contact leggen met mensen die met hen aan de slag willen en hun kennis en ervaring met anderen delen.

Programma inspiratieavond

19.30 uur Welkom en toelichting op Jaarthema 2015 'Wijk en Buurt' door Ton Zuidema, voorzitter van de raadswerkgroep Jaarthema 2015

19.40 uur 'Van droom tot initiatief'. Presentatie over de mantelzorgacademie door Jacqueline Noorbergen

19.55 uur 'Successen en valkuilen'. Presentatie over het werk van Stichting Hertogenwijk door Toos Groen

20.10 uur Uitwisseling van ideeën en initiatieven

21.00 uur Oogsten o.l.v. avondvoorzitter Maurits Barendrecht

22.00 uur Afsluiting en aankondiging van vervolg + hapje en drankje

De Inspiratieavond 'Wijk en buurt' wordt gehouden in RSG Lingecollege, locatie Heiligestraat. Iedereen is welkom. Aanmelden: Elly van Schaik, evschaik@tiel.nl.