• AMSTERDAM 26-02-2017, Stadion Arena, Voetbal Eredivisie seizoen 2016 / 2017 , Ajax - Heracles 4-1. Vriendenloterij

    Pro Shots
  • AMSTERDAM 26-02-2017, Stadion Arena, Voetbal Eredivisie seizoen 2016 / 2017 , Ajax - Heracles 4-1. Vriendenloterij

    Pro Shots

Inwoner Tiel wint ereplaats Ajax- Heracles bij de VriendenLoterij

TIEL Monique Laffra uit Tiel zag zondag 26 februari de wedstrijd Ajax-Heracles in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Zij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. Samen met haar partner, buurjongen en buurmeisje zag Monique hoe Ajax een 4-1 overwinning behaalde op Heracles.

Monique Laffra uit Tiel: ,,Een tijd geleden ben ik een paar keer gaan kijken naar wedstrijden van Ajax. Maar niet eerder zat ik op zulke bijzondere plekken. We zaten recht aan het veld en de stoelen zaten heerlijk. Echt een hele mooie ervaring. Ik speel nog maar een jaartje mee met de VriendenLoterij, dus ik ben heel blij dat ik nu al zo'n leuke prijs won. Én dat ik tegelijkertijd de jeugdopleiding van Ajax steun."

    

VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1 miljoen. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4,2 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.