• Jan-Willem uit Eck en Wiel neemt, namens zijn vrouw Rita, een cheque van 10.000 euro van de BankGiro Loterij in ontvangst.

    Jurgen Jacob Lodder

Inwoner uit Eck en Wiel wint 10.000 euro in BankGiro Loterij

ECK EN WIEL Een grote verrassing voor Rita uit Eck en Wiel. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. Onlangs stond de Loterij bij Rita op de stoep om haar de cheque te overhandigen. Het was haar echtgenoot Jan-Willem die de deur opendeed en de cheque in ontvangst nam.

Jan-Willem vertelt enthousiast: ,,Geweldig, wat is dit een prachtig bedrag. We wonen nu twintig jaar in ons huis en zijn alles beetje bij beetje aan het opknappen. Het volgende project zijn de twee grote ramen aan de voorzijde. Daar komen twee nieuwe kozijnen en daar gaan we dit geld voor gebruiken."


De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2018 ruim 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties.